Spring naar content

Reguliere fysiotherapie

De fysiotherapeut is de deskundige als het gaat over het menselijke bewegingsapparaat. De behandeling kan bestaan uit oefentherapie en massagetherapie, advies en begeleiding van individuele en groepen patiënten met als doel het verbeteren van het bewegend functioneren, het in stand houden ervan en/of het voorkomen van (nieuwe) klachten.

Wij zijn naast een reguliere fysiotherapeutische praktijk, gespecialiseerd in pees- en gewrichtsaandoeningen zoals; schouderklachten (frozen shoulder, peesontsteking, slijmbeursontsteking, inklemmingsklachten, instabiliteit, peesrupturen), voetklachten (hielspoor, fasciitis plantaris, fasciosis plantaris, exostose van Haglund), elleboogklachten (tenniselleboog, golfelleboog), knieklachten (jumpersknee / runnersknee, voorste kruisband klachten, bandproblematiek, instabiliteit), achillespeesklachten.

Chronische lage rugklachten en KANS behandelen wij al jaren succesvol dankzij onze meerdimensionale aanpak waar ook Manuele Therapie een onderdeel van is. Ook voor revalidatie na een (kijk)operatie (hernia, knieoperatie, schouderoperatie, breuken met of zonder fixatiemateriaal behandeld) kan men bij ons terecht. Daarnaast beschikken wij over een oefenzaal van 130 m2 waar we mensen ruime tijd geven te revalideren.

Wij willen met onze behandeling inzicht geven in de verschillende factoren die van invloed zijn op het herstel, met de daarbij behorende behandelbare componenten. Aan de hand hiervan zetten we in overleg met de patiënt de middelen in om de cliënt te begeleiden bij zijn herstelproces.

Door continue evaluatie en eventuele bijstelling van het behandelplan staat de cliënt bij ons centraal, blijven de kosten beperkt en is het herstelproces met daaraan gekoppeld het eventuele ziekteverzuim het kortst.

5 redenen om te gaan fietsen

Fietsen is gezonder dan de meeste mensen denken, of het nu op een stadsfiets, omafiets of een mountainbike is. Het helpt tegen ziektes als diabetes en hart- en vaatziekten. Veel onderzoeken tonen aan dat fietsen een gunstig effect heeft op de gezondheid.

1. Diabetes
Zo’n vijftig procent van de Nederlandse inwoners kamt met overgewicht. Door overgewicht en weinig beweging is diabetes type 2 een groeiend probleem. Regelmatig fietsen kan beginnende diabetes type 2 terugdraaien.

2. Vet
Een half uur per dag fietsen is al genoeg om de vetverbranding aan te houden. Mensen die regelmatig fietsen zijn slanker en gezonder.

3. Schone bloedvaten
Regelmatig fietsen verbetert de samenstelling en de stroming van het bloed. Door beweging worden afvalstoffen beter afgevoerd en neemt de kans op dichtslibbende vaten af.

4. Stress
Stress is ongezond voor de hersenen. Regelmatig actief bewegen helpt lichaam en geest goed te ontspannen.

5. Hersenen
Bewegen gaat het verval van ouder wordende hersenen tegen, dit blijkt uit onderzoek. Het is bovendien gunstig voor de plasticiteit van de hersenen, het vermogen om zich aan te passen aan de omstandigheden. De verschillende delen van de hersenen kunnen dankzij actieve lichaamsbeweging ook beter onderling communiceren.

(Bron: gezondheid.blognu.nl)

Beweegt u voldoende? Doe de beweegtest!

Beweegtips

  • Hoeveel moet ik bewegen? De Nederlandse Norm Gezond Bewegen (die wereldwijd geldt) adviseert: beweeg tenminste vijf dagen in de week, minimaal 30 minuten per dag, in blokken van ten minste 10 minuten matig intensief. De hartslag ligt daarbij iets hoger dan normaal en je raakt een beetje buiten adem.
  • Klussen in en om het huis behoort ook tot de categorie bewegen. Tijdens het schrobben van de vloer verbrand je ongeveer 140 calorieën (per 60 minuten).
  • Ik voel me zo futloos, het werk en de kinderen slokken al mijn energie op. Juist dan: gaan! Want de remedie tegen een futloos gevoel is actie. Mensen die meer bewegen hebben minder kans op depressies. Al tijdens het sporten maakt vermoeidheid plaats voor nieuwe energie.
  • Probeer bewegen ook in te passen in uw dagelijks leven: breng de kinderen met de fiets naar school en ga lunchwandelen. Ook kleine beetjes helpen.
  • Met traplopen verbrand je aardig wat calorieën. Berekening: 0,13 x het eigen lichaamsgewicht. Dit is het aantal kcal dat men per minuut verbrandt. Als voorbeeld:0,13 x 65 kilo = 8.45 kcal per minuut traplopen.
    30 minuten traplopen per dag geeft bij bovenstaande berekening een verbruik weer van 253,5 kcal. = ongeveer een broodje frikadel zonder saus.
  • Door wat vaker de fiets te pakken en de auto te laten staan werk je heel gemakkelijk aan een betere gezondheid.
  • Tijdens het bewegen ga je transpireren. Zorg ervoor dat je dit vochtverlies aanvult. Gewoon water drinken is voldoende.
    Vruchtensappen of energiedrankjes zijn ook goed, maar deze drankjes bevatten suikers. Start niet met bewegen wanneer je al trek hebt. Neem dan bijvoorbeeld een banaan, mueslireep, krentenbol of ontbijtkoek.
  • Door te bewegen verbruik je energie en heb je minder stress. Beweging leidt je af van ongecontroleerd eten en het bevordert je zelfbewustzijn. En bewegen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn; door je kinderen met de fiets naar school te brengen, een ommetje te lopen na het avondeten of door lopend de boodschappen te doen ben je onbewust al heel goed bezig!
  • Probeer eens bij de dingen die u uit gewoonte doet, wat extra beweging te pakken. Neem bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift, fiets naar de winkel of stap een halte eerder uit de bus en loop de laatste tien minuten naar je werk.
  • Beweeg op een manier die jij leuk vindt. Maak bijvoorbeeld een wandeling in het bos of in het park, fiets door een mooie omgeving, neem een (gezonde) picknickmand mee en ga onderweg picknicken. Zo maak je het nog leuker.
  • Denk je dat bewegen niets voor jou is, dat je het niet vol kunt houden? Stel niet te hoge eisen aan jezelf, maar begin bijvoorbeeld met een korte wandeling van 10 minuten en breid dit steeds verder uit. Je zult merken dat je vanzelf meer conditie krijgt en de 30 minuten gemakkelijk vol krijgt.
  • Wil je weten of jij in een week voldoende in beweging komt? Houd eens een beweegdagboek bij in je kalender of agenda. Alleen de beweging die tien minuten of langer duurt wordt meegenomen voor Dagelijkse dosis dertig. Je kunt ook de dagelijkse beweegtest doen.
  • Zoek een beweegmaatje: samen houd je het beter vol. Je kunt iemand in de buurt vragen of zoeken via www.beweegmaatje.nl. Loop ook niet te hard van stapel. Dan liggen blessures op de loer en gaat de goede moed snel verloren.
    Bouw een training rustig op, werk met kleine stappen naar een groter doel over een half jaar of jaar.
  • Niets werkt zo motiverend als het zien van vooruitgang. Let daar dan op! Wellicht krijg je snel een betere conditie en kun je langer achter elkaar rennen. Of je kunt steeds meer gewichten tillen. Misschien zie je dat je afvalt of dat je zonder moeite kunt fietsen en praten tegelijk.
  • Houd je vooruitgang zo goed mogelijk bij en put daar motivatie en inspiratie uit. Je moeite wordt beloond met een verbeterde gezondheid.
  • Verwacht niet dat de kilo’s er meteen afvliegen. Een strak lichaam krijg je niet van twee keer joggen. De eerste zichtbare veranderingen treden pas op na twaalf weken geregeld sporten. Geniet intussen van al die andere voordelen.
  • Door te bewegen word je  gezonder, aantrekkelijker en beter gehumeurd. Bedenk tijdens die eerste, lastige trainingen ook maar dat zes procent van de sterfgevallen in Nederland een gevolg is van onvoldoende lichaamsbeweging.
  • Heb je blessures, een medische aandoening of ben je zwanger? Dan is het goed mogelijk dat je niet alle sporten of beweegvormen mag doen. Vraag je fysiotherapeut of huisarts om raad.

(bron: http://www.30minutenbewegen.nl)