Spring naar content

Update Daniëlle Clasen-Bos

Even een update van Daniëlle

Sinds kort zit ik aan 4 medicijnen tegen de hevige zenuwpijn waaronder pregabaline. Dit is een anti-epileptisch medicijn. Dit zorgt ervoor dat ik geen auto mag rijden. Laat staan patiënten behandelen…. Ik ben onder behandeling bij de pijnpoli. De zenuwpijn die weer ontstaan is na de derde operatie is nu met deze medicatie goed uit te houden.

De neuroloog vindt de uitval van de arm flink verergerd (en ik ook) maar neuralgische amyotrofie kan een golvend karakter hebben en heeft vooral tijd nodig (in 2 tot 4 jaar krijg ik 70-90% van mijn rechterarmfunctie terug)

Met/bij Ruud Rotteveel – auto-immuunziekten tips & info heb ik een Auto Immuun Programma van 6 weken gevolgd en ben ik erachter gekomen welke voedingsmiddelen ik slecht verdraag. Alle aspecten van gezond gedrag, stress, slaap en voeding kwamen aan bod.

Hierdoor heb ik mijn leefstijl radicaal omgegooid en sport ik nu zo’n 5x per week. Met name langdurige cardio en rugtraining omdat ik de zenuw niet te veel mag oprekken en belasten. Dit zorgt ervoor dat ik steeds meer energie krijg en minder overdag slaap. Ik voel mij ook een stuk lekkerder in mijn vel zitten en heb geaccepteerd dat deze aandoening (veel) tijd nodig heeft.

Voorlopig zullen jullie mij dus nog weinig in de praktijk zien maar achter de schermen probeer ik er op heldere momenten voor mijn collega’s te zijn, zodat zij de honneurs waar kunnen nemen en er kunnen zijn voor mijn patiënten, maar uiteraard ieder op zijn eigen manier.

Hopelijk tot gauw,

Daniëlle