Spring naar content

Vrijdag de 13de
Over bijgeloof gesproken… nou daar geloven we dus niet meer in…

De zoektocht naar een nieuw pand begon al vorig jaar, toen we te horen kregen dat er appartementen van de Nieuwe Steen 2 zullen worden gemaakt. Maar hoe vind je een onderkomen wat aanvoelt als een warme jas? Waar we de zorg kunt geven die onze patiënten verdienen en ons vak kunnen uitoefenen met de passie zoals we dat de afgelopen tien jaar hebben gedaan?

Ambitieuze plannen worden gesmeed en soms ook weer overboord gegooid. Panden bezoeken, indelingen maken, gesprekken met potentiële huurders; we willen tenslotte een multidisciplinair centrum oprichten. Wij zagen het helemaal zitten, maar het is altijd de vraag of die dromen financieel gezien ook te realiseren zijn. Dus een oriënterend gesprek bij de hypotheekadviseur. We leggen aarzelend onze plannen uit en krijgen een stortvloed aan financiële vraagstukken om onze oren. Maar als zij ons dan vraagt naar onze drijfveer, zie ik haar ogen twinkelen als wij vertellen over onze passie en wordt zij net zo enthousiast als wij.

De weken verstrijken en wij denken een mooi pand gevonden te hebben. Maar als dan blijkt dat de vraagprijs onrealistisch is, zakt de moed ons in de schoenen. Zijn wij niet te ambitieus? Zien we alles te rooskleurig? En dan, op een steenworp afstand van onze huidige locatie; komt alles samen. Als we op ons tenen gaan staan, zien we de warme jas staan; een locatie waar onze zorg gewaarborgd zal zijn en waar we kunnen groeien. Over de prijs waren we het met de verkoper zo eens. Wij hadden immers een doorgewinterde adviseur meegenomen. Een man die veel vaker met dit bijltje gehakt heeft.

Maar dan begint de grootste uitdaging. Want hoe krijg je een bank net zo enthousiast als wij en de hypotheekadviseur? Gelukkig heeft Simone Machtel van Hypotheek House goede contacten met de bank en worden we uitgenodigd. Gedrieën trekken we ten strijde en verzamelen we alle gegevens die noodzakelijk zijn. Maar een zakelijke hypotheek is heel andere koek dan een huis kopen. Zekerheden moeten de financiële risico’s voor een bank zo veel mogelijk afdekken. Dus volgen er samenwerkingsovereenkomsten, taxaties, intentieverklaringen, prognoses, huurovereenkomsten en nog veel meer. En dan moeten er tussendoor ook nog “gewoon” patiënten behandeld en een praktijk gerund worden.

Maar dan, één dag voordat Taksen papa wordt, krijgen we groen licht van de Rabobank. En op vrijdag de 13de wanneer de ontbindende voorwaarden aflopen, ligt er een hypotheekvoorstel voor ons. En dus hebben we 23 april de sleutel van de Nieuwe Steen 50 gekregen. En zijn we aan het verbouwen zodat we voor 31 juli over kunnen gaan. Samen met Nathan, Bryan, Esther, Arbodienst Preventix, Breijer Podologie, Logisch! Logopedisch Expertisecentrum. Wij hopen dat u de nieuwe locatie net zo mooi zal vinden als wij. We hebben er zin in!