Spring naar content

Tennisarm of golfarm

De tennisarm of golfarm heeft een aantal verschijningsvormen. Een “klassieke” tennis- of golfarm kenmerkt zich door een ontsteking in de aanhechting van de pees op het bot. Hierbij kan er sprake zijn van verkalking. Soms is er sprake van ontsteking van het gewrichtskapsel, een tennis/golfarm op basis van capsulitis. Veel vaker is er sprake van hypertonie van spierweefsel, een tennis/golfarm op basis van overactieve spiermassa.

Behandeling tennisarm / golfarm

Aangezien de verschillende vormen van de tennisarm een andere aanpak behoeven is het zaak de juiste vorm te diagnosticeren. Een goed hulpmiddel hierbij is echografie. Echografie maakt het mogelijk om ‘in’ het lichaam te kijken. Hierdoor kunnen wij, in combinatie met anamnestische gegevens en het lichamelijk onderzoek, een juiste diagnose stellen en het juiste behandelplan starten.

In de meeste gevallen wordt een combinatie van brace/tape technieken en het ontspannen van de onderarm spieren middels massage en stabiliserende polsoefeningen toegepast. In geval van de klassieke tennisarm kan shockwave therapie uitkomst bieden. In een enkel geval zal er contact gezocht moeten worden met een orthopedisch arts.

Herstel tennisarm / golfarm

Na een half jaar is minstens 80 % van de patiënten (vrijwel) hersteld. Na één jaar is dit percentage meer dan 90%. Nadelig voor het natuurlijk herstel zijn elleboogsklachten in combinatie met nekklachten, klachten aan de voorkeursarm, repeterende klachten en hoge lichamelijke en psychische belasting. Het beleid van Instituut D&C is gericht op het versnellen van het spontaan herstel middels onze gecombineerde aanpak.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.