Skip to content

Hoofdpijnklachten

Er zijn drie soorten veelvoorkomende hoofdpijnklachten:

Hoofdpijnklachten? Maak direct een afspraak

De meeste mensen hebben last van spanningshoofdpijn. De hoofdpijnklachten zitten dan aan beide zijden van het hoofd alsof er een strakke band om het hoofd zit. De aard van de pijnklachten is een knellende, drukkende pijn waarbij de spieren van het hoofd, de nek en de schouders extra gevoelig zijn. Naast de pijnklachten kan de eetlust verminderd zijn, maar dat hoeft niet. U voelt zich bij dit type hoofdpijn niet misselijk en de pijnklachten worden niet erger door inspanning. De pijnklachten nemen vaak af bij afleiding, sporten, ontspanning of slapen. Over het algemeen duren de klachten een uur tot een paar dagen en treden niet dagelijks op. De klachten worden verergerd door verkeerde houding, te weinig afwisseling tijdens bewegen, slecht slapen, moeheid of spanning.

Deze informatie is met grote zorgvuldigheid samengesteld volgens de laatste inzichten door Fysiotherapie in Hoorn | Instituut D&C.

Instituut D&C is dé specialist voor begeleiding middels fysiotherapie in Hoorn bij hoofdpijnklachten. Neem contact op voor meer informatie.

Aandoeningen