Spring naar content

Informatie voor bedrijven

Beste werkgever,

Als geen ander weet u dat een gezond bedrijf samenhangt met de gezondheid van uw werknemers. De meeste ondernemers zijn goed verzekerd als aankomt op arbeidsongeschiktheid van hun werknemers. Echter; er is niets vervelender dan dat een werknemer verstek moet laten gaan in verband met lichamelijke klachten terwijl de agenda is vol gepland of er een deadline gehaald moet worden.

Instituut D&C is een praktijk voor fysiotherapie die in 2008 door Taksen de Nijs en Daniëlle Clasen-Bos is opgericht. Wij zijn de praktijk gestart met de gezondheid van de patiënt in gedachten. Uiteraard mag u dit van elke fysiotherapeut verwachten. Wat fysiotherapie bij Instituut D&C zo uniek maakt? De manier van diagnostiek, de manier van behandelen, onze visie op het vak.

De manier van diagnostiek:
Instituut D&C onderscheidt zich op het gebied van diagnostiek door middel van het gebruik van echografie in aanvulling op het lichamelijk onderzoek. Middels echografie zijn spier- of peesscheuren, slijmbeursontsteking, verkalking of botuitbraak zichtbaar. Het maakt onze diagnostiek betrouwbaarder en daardoor de behandeling efficiënter. Ook de samenwerking met diverse specialisten verbetert de efficiëntie en daardoor een kort of zelfs geen ziekteverzuim van uw personeel.

De manier van behandelen:
Instituut D&C heeft zich in de afgelopen 4 jaar gespecialiseerd in schouderproblematiek. Echter door de specialisatie Manuele Therapie zijn de klachten aan de wervelkolom en elk gewricht geen obstakel meer.

Manipulaties bij acute klachten (scheef geschoten rib, spit, nek- en bovenrug) kunnen directe verlichting van klachten geven. Tevens proberen wij onze klant preventief te behandelen door houdings- en bewegingsadviezen en vooral gezonde buk- en tiltechnieken bij chronische rugklachten. Binnen elke behandeling proberen we zo veel mogelijk grootheden te behandelen (spanning, mobiliteit, kracht).

Calcificaties en peesontstekingen behandelen we middels shockwave therapie maar zo nodig ook direct met manipulaties, massages, tapetechnieken en oefentherapie. Een behandeling kan zo tot een uur duren, maar is maximaal efficiënt. De gemiddelde fysiotherapeutische behandeling duurt 22 minuten. De samenwerking met orthopedische geneeskunde en andere disciplines vergroot de kans (bijvoorbeeld in de aanpak van spanningsgerelateerde klachten) op succes.

Visie op het vak:
Door onze multidisciplinaire aanpak is de kans op succes sterk vergroot. Het belang van inzicht in de klachten en oorzakelijke- en herstelbelemmerende factoren zorgen voor een beter ziekte-inzicht en geeft de klant zo meer kans op succeservaring en een vergrootte motivatie in het actief benaderen van de klachten.

Voor meer informatie of vragen over samenwerking met uw bedrijfsarts belt u voor een afspraak met (0229) 268554