Spring naar content

Arm / hand

Pijnklachten aan de elleboog zijn vaak als gevolg van langdurige overbelasting of een korte piekbelasting. De meeste mensen ervaren een zeurende pijn rond de buitenzijde van de elleboog (tennisarm). Deze pijn is in eerste instantie bij het begin van belasten aanwezig. Zodra de pees “warm” wordt nemen de klachten af, om vervolgens in rust dubbel zo hevig terug te komen. Naar mate de klachten langer bestaan, nemen de duur en intensiteit van de klachten toe. Krachtsverlies kan optreden. Mensen ervaren dan moeite met wringen, een potje opendraaien of het geven van een hand.

Elleboogklachten? Maak direct een afspraak

Ook kunnen mensen pijn ervaren aan de binnenzijde van de elleboog (golfarm). Deze klachten hebben een zelfde opbouw als bij de tennisarm. Het ontstaansmechanisme ligt vaak bij een instabiliteit van de pols. Hierdoor moeten de spieren van de onderarm harder werken om de pols te stabiliseren en uiteindelijk is het peesweefsel makkelijk overbelast.

➝ Adviezen bij elleboogklachten.
➝ Video over elleboogklachten.

Deze informatie is met grote zorgvuldigheid samengesteld volgens de laatste inzichten door Fysiotherapie in Hoorn | Instituut D&C.

Instituut D&C is dé specialist in multidisciplinaire fysiotherapie in Hoorn bij elleboogsklachten. Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.