Spring naar content

Blessures; video’s en info

heal

 

 

 

 

 

Klik op het plaatje hierboven om te kijken welke fracturen je kunt oplopen bij een val en hoe een orthopeed dit kan herstellen. Revalideren doe je natuurlijk met dé specialist in het bewegingsapparaat Fysiotherapie in Hoorn – Instituut D&C.

Revalideren? Maak direct een afspraak

Liesklachten bij voetballers

Meer video’s van blessures vind je hieronder:

Knieklachten meniscus, voorste kruisband, hamstringblessure

Enkelletsel, enkelletsel 2, enkelletsel 3

Polsblessure door val, Elleboog

Nekletsel, sleutelbeenbreuk na val, hersenletsel door val van paard, lage rugklachten na val van de fiets.

Het video kanaal van “Voorkom blessures” heeft ook veel video’s met oefeningen.

Sportpoli
Het Westfriesgasthuis en het SMA Hoorn zijn sinds 1 september 2008 een sportpoli gestart waar elke maandagmiddag van 13.30 – 17.00 uur deskundige behandeling, begeleiding en advies aan patiënten wordt geboden die klachten hebben door sport. Door een samenwerking tussen orthopedische chirurgen en sportartsen is kwalitatief hoogstaande sportgeneeskundige zorg mogelijk.

Voor welke klachten is de sportpoli bedoeld?
Actieve sporters met acuut of subacuut letsel. Bijvoorbeeld:

  • Een sporter die knieletsel heeft opgelopen.
  • Sporters met medische problematiek, die eerder door een orthopedische chirurg zijn gezien en advies nodig hebben ten aanzien van verdere begeleiding, behandeling of sportadvies op korte én lange termijn.
  • Sporters met sportletsels en/of -blessures, die al door de sportarts gezien zijn en snelle verwijzing nodig hebben naar de (sport)orthopedische chirurg.
  • Maar ook sporters die geopereerd zijn, bijvoorbeeld een kijkoperatie, en advies willen over revalidatie en sportbeoefening op korte, maar ook langere termijn.

Een afspraak maken is, na verwijzing door de huisarts of fysiotherapeut mogelijk tijdens kantooruren op telefoonnummer: 0229-257525.

sportpoli_poster