Spring naar content

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is één van de specialisaties binnen fysiotherapie. Het focust op de preventie, voorlichting en behandeling van zowel sportblessures als klachten waardoor sporten verhinderd wordt. In tegenstelling tot wat vaak wordt verwacht, wordt sportfysiotherapie ook gebruikt voor ouderen om te leren juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn en zo hun mobiliteit te verbeteren, al dan niet te behouden.

Maak direct een afspraak 

Met welke klachten gaan mensen naar sportfysiotherapie?

Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van blessures aan alle gewrichten en spieren. De meeste mensen gaan naar een sportfysiotherapeut wanneer ze een blessure hebben aan de knie, enkel en/of schouder. Naast fanatieke sporters behandelen wij ook kwetsbare doelgroepen zoals ouderen en kinderen, waarbij sport vaak wordt ingezet als onderdeel van de behandeling.

Waarom sportfysiotherapie?

Onze sportfysiotherapeuten weten precies wat er gebeurt in het lichaam tijdens sporten en weten daarom ook hoe je geblesseerd raakt/kunt raken. Daarnaast zijn ze zich er bewust van waarom sporten voor jou belangrijk is. Hierdoor zal je ervaren dat het een stuk makkelijker is om te praten met een fysiotherapeut die je behandelt als sporter.

Met gerichte adviezen en behandelingen van een sportfysiotherapeut kun je jouw trainingen spoedig hervatten op het oude niveau. Ook werken zij, indien nodig, intensief samen met andere disciplines in de zorg. Zoals bijvoorbeeld sportmasseurs, sportartsen, maar ook met jouw trainer als dit nodig blijkt. Daarbij, voorkom je met sportfysiotherapie een herhaling van de blessure in de toekomst.

Wil je preventief aan de slag om blessures te voorkomen? Neem dan gerust contact met ons op om erachter te komen hoe jij bij jouw sport, blessures kunt laten behandelen en voorkomen.