Skip to content
sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een van de specialisaties binnen fysiotherapie dat zich wijdt aan de preventie, voorlichting en behandeling van zowel sportblessures als klachten waarmee sporten verhindert kan worden. Ook als een ervaren atleet hun sport op een (nog) hoger niveau wil beoefenen is het verstandig om begeleid en geadviseert te worden door een sportfysiotherapeut. In tegenstelling tot wat vaak wordt verwacht, wordt sportfysiotherapie ook gebruikt voor ouderen om te leren juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn en zo hun mobiliteit te verbeteren, al dan niet te behouden.

Maak direct een afspraak 

Met welke klachten gaan mensen naar een sportfysiotherapeut?

Onze sportfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van blessures aan alle gewrichten en spieren. Naast fanatieke sporters behandelen ze kwetsbare doelgroepen zoals oudere en kinderen, waarbij sport vaak wordt ingezet als onderdeel van de behandeling. De meeste mensen volgen sportfysiotherapie wanneer ze een blessure hebben aan de knie, enkel en/of schouder. Indien dit nog mogelijk is willen we u wel aanraden om al bij een sportfysiotherapeut langs te gaan voordat het sporten de kans krijgt om op een blessure uit te lopen. Het menselijk lichaam kan maar zoveel hebben voordat het uiteindelijk breekt. Neem daarom ook gerust contact met ons op voor sportfysiotherapie om erachter te komen hoe u bij uw sport, blessures kunt vermijden.

Waarom sportfysiotherapie?

Onze sportfysiotherapeuten weten precies wat er gebeurt in het lichaam tijdens sporten en weten daarom ook hoe u geblesseerd raakt/kunt raken. Ook werken zij indien nodig intensief samen met andere disciplines in de zorg. Zoals bijvoorbeeld chirurgen, sportmasseurs en sportartsen, maar ook met uw trainer als dit nodig blijkt. Ze werken ook samen met verantwoordelijken voor het arbobeleid bij bedrijven. Daarnaast, zijn ze zich bewust van waarom sporten voor u belangrijk is. Hierdoor zult u ervaren dat het een stuk makkelijker is om te praten met een fysiotherapeut die u behandelt als sporter. Met gerichte adviezen en behandelingen van een sportfysiotherapeut kunt u uw trainingen spoedig hervatten op uw oude niveau. Daarbij, voorkomt u met sportfysiotherapie een herhaling van de blessure in de toekomst.

Kortom, onze sportfysiotherapeuten voorzien u van advies op maat.