Therapeuten

Daniëlle Clasen-Bos

Ik ben geboren op 1 september 1975 in Zeist. Op 26 juni 1997 ben ik afgestudeerd aan de Faculteit Gezondheidszorg van de Hogeschool van Utrecht opleiding fysiotherapie. Hiermee kreeg ik op 1 augustus 1997 mijn bewijs van bevoegdheid van fysiotherapeut (BIG nummer 39047460404).

In september 1997 volgde ik de initiële opleiding tot officier bepaalde tijd op het Koninklijk Instituut voor de Marine om hierna aan de slag te gaan als militair fysiotherapeut op de centrale Ziekenboeg te Den Helder. In september 2005 verliet ik na 8 jaar de Marine om aan de slag te gaan als manager en fysiotherapeut in Hoorn.

Op de Erasmus Universiteit heb ik de opleiding gevolgd voor strategisch accountmanager. Tevens heb ik in 2007 een vijf maanden durende na- en bijscholing Musculoskeletal Ultrasound / MSU; Opleiding Echografie van het Bewegingsapparaat gevolgd. Na tweeënhalf jaar besloot ik voor mijzelf te beginnen en richtte ik samen met Taksen de Nijs Instituut D&C op. Ik woon sinds 1998 in Hoorn met mijn man, dochter (2001) en zoon (2003).

Mijn expertise ligt bij echografie, schouder-, elleboog-, pols-, knie- en hielklachten, fysische techniek (shockwave) en peesaandoeningen. Sinds 2014 ben ik gecertificeerd Dry Needling therapeut van de extremiteiten (de behandeling van de spieren van arm en been) en de wervelkolom. Mijn expertise met dry needling ligt bij nek-, schouder – en hoofdpijnklachten en heup- en bilklachten die men vaak ziet bij vrouwen van middelbare leeftijd. Tevens ben ik bedrijfshulpverlener en gecertificeerd AED-gebruiker en kan ik reanimeren.

Pijnvrij functioneren? Dat gun ik u óók!

Bel of mail voor het maken van een afspraak of vul ons contactformulier in. Ik ben aanwezig op de praktijk op maandag (ochtend, -middag en -avond), dinsdag (07:30-17:30) en donderdag (07:30-17:30), maar ik ben zeven dagen per week te bereiken per mail; clasen@fysiotherapieinhoorn.nl

 

 

qr daan

 

 

 

QR-code D.H.A Clasen-Bos


Taksen de Nijs

Ik ben geboren op 21 juli 1979 te Hoorn. Na wat omzwervingen via technische scholen (LTS, MTS, HTS) ben ik in augustus 2001 begonnen aan de ALO (Academie Lichamelijke Opvoeding) om in 2005 af te studeren en te beginnen als docent LO op een basisschool te Amsterdam. Tijdens mijn afstudeerstage heb ik kennis gemaakt met het vak fysiotherapie en zo is mijn interesse in het vak ontstaan.

In het voorjaar van 2006 heb ik het stoelmassage bedrijf Feeling Nijs opgericht en heb ik grote opdrachten voor de ABN AMRO uitgevoerd. In september 2006 startte ik met de verkorte opleiding fysiotherapie te Utrecht. Op 7 juli 2009 kreeg ik mijn bachelordiploma Fysiotherapie en Bewijs van Bevoegdheid (BIG nummer 49911597804).

In 2009 heb ik  de vijf maanden durende na- en bijscholing Musculoskeletal Ultrasound / MSU; Opleiding Echografie van het Bewegingsapparaat gevolgd. Tevens ben ik uitgebreid geschoold in het gebruik van de ATDS-Fittest. In 2015 behaalde ik mijn Master of Science Manuele Therapie bij de SOMT.

Ik ben sinds 2013 gecertificeerd Dry Needling therapeut van de extremiteiten (de behandeling van de spieren van arm en been) en de wervelkolom sinds 2014. Eind 2014 kwam daar de opleiding Dry Needling Kaak en Hoog Cervicaal bij. Mijn expertise ligt bij echografie, oefentherapie, schouder-, elleboog-, knie-, heup- en hielklachten, chronische lage rug– en nekklachten. Tevens ben ik bedrijfshulpverlener (BHV’er) en gecertificeerd AED-gebruiker en kan ik reanimeren. Ik geef u graag aan de hand van persoonlijke en alledaagse voorbeelden inzicht in de herstelbelemmerende en beïnvloedende factoren waarom u mogelijk niet herstelt.

Eind 2017 heb ik de cursus EnergyControl van Stans van der Poel gevolgd. Stans van der Poel heeft als longfunctielaborante een verband gelegd tussen diverse klachten en een ontregelde ademhaling. Zij heeft vanaf 1993 met mensen gewerkt die last hadden van chronische vermoeidheid (CVS), Burn-out, ME, fibromyalgie, diabetes en overgewicht, COPD maar ook met topsporters. Zij heeft haar eigen meetapparatuur ontwikkeld. Haar systeem is ook door het AMC wetenschappelijk beproefd en positief beoordeeld. (Evaluation of rehabilitation programmes in work-disabled chronic fatigued patients). Verder is zij co-auteur van boeken als “Chronische vermoeidheid, nooit meer” en “De hardloop revolutie”.

Ik ben aanwezig op dinsdag, woensdag, donderdagmiddag en -avond en vrijdag.
Ik ben te bereiken per mail: info@fysiotherapieinhoorn.nl.

 

 

Nathan Ruppert

Ik ben geboren op 4 januari 1990. In 2006 ben ik begonnen aan de CIOS in Haarlem en heb daar mijn diploma Sociaal Bewegingsagoog gehaald. Daarna ben ik heb ik aan de Hogeschool van Amsterdam in 2014 mijn bachelordiploma Fysiotherapie behaald (BIG nummer 69918872804). In 2014 ben ik begonnen als zelfstandig fysiotherapeut. Hierbij maak ik gebruik van de kennis en kunde van Instituut D&C.  Mijn affiniteit ligt door mijn vooropleiding bij de oefentherapie in de breedste zin. Tevens ben ik bedrijfshulpverlener (BHV’er) en gecertificeerd AED-gebruiker en kan ik reanimeren. Eind 2017 heb ik de cursus EnergyControl van Stans van der Poel gevolgd.  Ik ben aanwezig op maandag t/m vrijdag en te bereiken per mail: info@nrft.nl

Bryan Warrink

Mijn naam is Bryan Warrink, 22 jaar en ik woon in Hoorn. Van jongs af aan stond sport al centraal in mijn leven. Ik had zware astma, dus ik moest wel sporten om mijn conditie te verbeteren. Na het behalen van mijn VWO diploma, ben ik naar de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) in Amsterdam gegaan. Hoewel ik hier in principe werd opgeleid tot eerstegraads docent Lichamelijke Opvoeding, deed ik ook allemaal kennis op over het menselijk lichaam en de trainingsleer om het lichaam sterker te maken. ​In mijn afstudeerjaar heb ik de minor Paramedische Zorg gekozen, waarbij ik een jaar stage liep bij de fysiotherapie praktijk van Instituut D&C. Hierbij heb ik patiënten met behulp van oefentherapie begeleid bij het revalidatieproces. Dit beviel uiteindelijk zo goed dat ik hiervan mijn werk heb gemaakt en mijn eigen bedrijf heb opgericht: Hauora Medisch Fitness! ‘Hauora’ komt uit de maori-cultuur en betekent ‘revalideren’ of ‘het sterker terugkomen dan voorheen’. Dit is dan ook mijn voornaamste doel wat ik wil bereiken met de trainingen die ik geef. Ik vind het prettig om te werken met mensen die een doel voor ogen hebben en om er samen voor te gaan om deze doelen te verwezenlijken! Naast het sporten en het runnen van Hauora Medisch Fitness ben ik ook invaldocent lichamelijke opvoeding op Scholengemeenschap Copernicus. Eind 2017 heb ik de cursus EnergyControl van Stans van der Poel gevolgd.

Ik ben mobiel te bereiken op 06-47284209 of per E-mail: hauorafitness@hotmail.com

Marco-Paul Breijer

Marco-Paul is naast registerpodoloog met specialisatie kinderpodologie en sportpodologie, echografist MSU Voet & Enkel én de huispodoloog van hockeyclub WFHC Hoorn. Hij kan op maat gemaakte werkschoenen, zomerschoenen (http://zomervoeten.nl/) én skischoenen maken. Podologie is direct toegankelijk; u heeft dus geen verwijsbriefje van de huisarts nodig en wordt vergoed door uw aanvullende zorgverzekering. Marco-Paul is al jaren de Dutch Bootfitter (http://www.bootfitter.nl/) voor skiënd Nederland en nu ook in Hoorn! Op vrijdag houdt Marco-Paul praktijk bij Instituut D&C. Meer informatie of een afspraak maken? www.breijerpodologie.nl info@breijerpodologie.nl of 0229-745066.

Maaike Roelofs

De salon van Maaike Roelofs is per 20 januari 2018 verhuisd naar Kerkstraat 28 in Wognum. Voor meer info mailt u info@skinbymaaike.nl of bezoek haar Facebook-pagina.